Ecorub toont innovatieve producten op Green Expo

Ecorub toont innovatieve producten op Green Expo

Ecorub neemt deel aan de driedaagse vakbeurs Green in Flanders Expo Gent. Van 25 t.e.m. 27 september laat Ecorub de private en publieke groensector kennismaken met innovatieve, circulaire en korte keten oplossingen (Made in Belgium).
U vindt Ecorub in Hal 1, stand 1405.

Duurzame oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen op publiek domein.

zegt Jean-Paul De Vos van de rubberbanden-upcyclingfirma Ecorub uit Rijkevorsel

Ecorub upcyclet versleten heftruck- en vliegtuigbanden tot nieuwe producten. Eén van de meest gekende producten zijn allicht de boombinders.

Maar Ecorub heeft veel meer te bieden. Ecorub ontwikkelt duurzame oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen op onder meer het publieke domein.

Autobanden beschermen onze kwetsbare natuur

Openbare besturen investeren meer en meer in het aanplanten van bomen. Jonge bomen zijn echter bijzonder kwetsbaar. Hoe kan u voorkomen dat (jonge) bomen op publiek domein onherstelbare schade oplopen en bij langere droge periodes mogelijk afsterven?

Ecorub upcyclet autobanden tot gietranden, stam- en boombeschermers.

In maart 2022 werden nieuw aangeplante bomen door het Regionaal Landschap Westhoek beschermd met een Ecorub-gietrand. Lees hier het artikel.

Vliegtuigbanden leren onze kinderen veilig fietsen

Ecorub verwerkt vliegtuig- en heftruckbanden tot een uitdagend fietsparcours. Dat is de VeloArena. Scholen zetten dit mobiel parcours in om kinderen te leren fietsen. Ook Cycling Vlaanderen schakelt de VeloArena in voor leerprogramma’s en demonstraties. Meer info over de VeloArena.

Maak kennis met Jenny

Jenny is een flexibele bloemen- en plantenbak en door haar unieke eigenschappen een waardig alternatief voor de klassieke plantenbakken in het straatbeeld.

Dit product is vervaardigd door het upcyclen van flanken en hielen afkomstig van vliegtuigbanden van de Boeing 737 en de Airbus A380.

Eén van de grootste troeven is zonder twijfel haar flexibiliteit. Zelfs bij een aanrijding breekt de bloembak niet en kan ter plaate worden hersteld dankzij de til-ogen. De plantenbak ‘Jenny’ vriest niet stuk, is UV-bestendig en is standaard voorzien van ingekapselde reflectoren. Dankzij haar groot vermogen om schokken te absorberen zorgt deze unieke plantenbak voor minder materiële schade aan fietsen, brommers, moto’s en auto’s.

Lancering van Top Cover Play

Op de beurs volgt de officiële lancering van Top Cover Play. Dit is een 100% DIY-product en komt hiermee tegemoet aan de toenemende vraag van openbare besturen. De Top Cover Play is een doe-het-zelf gietrubber voor opvullingen onder speeltuigen, kinderspeeltuinen, randopvullingen in tuinen en groendaken enz.

De Top Cover Play is sterk waterdoorlatend (geen waterplassen meer onder een speeltuig) en kan perfect bij vochtige, warme of koude weersomstandigheden gegoten worden. Het heeft geen bekisting, noch nivellering nodig. Een proefproject was zeer succesvol waardoor de Top Cover Play nu officieel gelanceerd wordt op Green Expo. Bekijk hier alvast de productfiche.

Green Expo en Ecorub hebben heel wat te bieden. We verwelkomen u graag van 25 t.e.m. 27 september in Hal 1, stand 1405 van Flanders Expo Gent.

Bekijk hier het grondplan van de beurs.

Laatste nieuwsEcorub staat voor

 • upcycling voor een beter milieu
 • milieuvriendelijke productie
 • korte ketens met minder of zelfs geen afval
 • circulaire economie ipv lineaire economie
 • originele en innovatieve concepten
 • sterke en duurzame producten
 • maatschappelijke betrokkenheid (MVO/CVR)
 • People, Planet, Profit
 • efficiënte communicatie
 • investeren in een betere toekomst
 • consumptie maatschappij beperken

Vragen of interesse? Bel ons of stuur een bericht.

U kan ons bereiken op +32 (0) 3 309 17 82 of via onderstaand formulier. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.