Hoe werken wij

Elke rubberband is voor ons een ruwe diamant.

1. De rubberbanden komen binnen

We upcyclen versleten volle rubberbanden, autobanden en vliegtuigbanden die het REACH-certificaat halen. Deze banden worden door verschillende leveranciers aangeleverd.

 

Wij aanvaarden enkel bewerkbare banden omdat we geen onnodig afval willen verplaatsen. De banden die we niet kunnen verwerken worden door de leveranciers zelf afgevoerd naar vergunde installaties. Daar worden ze vermalen tot granulaat, of verwerkt voor de cementindustrie.

 

Wanneer de banden binnenkomen sorteren we ze strikt volgens merk, type en diameter. Daarna controleren we elke band een tweede maal voor ze op de verwerkingsmachines gaan.

2. We controleren elke band

We controleren de zuiverheid en esthetiek van elke band. Elke rubberband is voor ons een ruwe diamant waar we, afhankelijk van de zuiverheid en esthetiek, verschillende producten van kunnen maken. De putjes, sneden en andere oneffenheden in de band bepalen welke producten we met de band kunnen maken.

“Elke versleten rubberband vertelt een eigen verhaal. Als je dat verhaal goed kunt lezen, dan kun je er ook een mooi vervolgverhaal mee schrijven.”

3. We verwerken de band tot een nieuw product

Op basis van het merk en de fysieke toestand van de band stellen we onze machines in. We kiezen de juiste snelheden en we snijden lange rubber repen van verschillende diktes en breedtes.

 

We rollen deze rubber repen op, we stansen ze en we werken ze af tot rubbermatten en andere producten. Door het rubber slim te snijden hebben we weinig tot geen snijafval. Het weinige snijafval wordt verder verwerkt tot ‘rubberschors’ voor groendiensten.

4. We controleren en verpakken het product

Kwaliteit is zeer belangrijk voor ons. In elk stadium van het verwerkingsproces is de operator verantwoordelijk voor de rubber die hij, na behandeling, doorgeeft aan de volgende verwerkingspost. Deze verantwoordelijk loopt door tot het afgewerkte product.

 

We controleren de sterkte en esthetiek van elk product én elke verpakking voor onze producten naar onze klanten vertrekken. Anders eindigen deze producten toch weer op de afvalberg. Dat willen we uiteraard vermijden. Producten die niet voldoen verwerken we weer tot ‘rubberschors’. Zo komen we tot een vrijwel volledige recyclage.

5. Onze producten worden verkocht

We verkopen onze producten meestal aan grossiers in binnen- en buitenland, die ze vervolgens verder verkopen aan doe-het-zelf-zaken, tuincentra, transport-, industrie- en havenbedrijven, groendiensten bij gemeentes of hoveniers en boomkwekers en ook nog aan de recreatie. Met onze nieuwste producten kunnen we ook reders in de visserij helpen.

Zo worden nu ook nieuwe producten voor scholen en recreatieve doelstellingen aangeboden. Dit zijn een hele reeks obstakels om kinderen op een veilige en behendige manier te leren fietsen.

De kans is groot dat je al een van onze producten gebruikt hebt zonder dat je erbij stilgestaan hebt. Zo hebben we samen de afvalberg verkleind!

Ecorub staat voor

 • upcycling voor een beter milieu
 • milieuvriendelijke productie
 • korte ketens met minder of zelfs geen afval
 • circulaire economie ipv lineaire economie
 • originele en innovatieve concepten
 • sterke en duurzame producten
 • maatschappelijke betrokkenheid (MVO/CVR)
 • People, Planet, Profit
 • efficiënte communicatie
 • investeren in een betere toekomst
 • consumptie maatschappij beperken

Vragen of interesse? Bel ons of stuur een bericht.

U kan ons bereiken op +32 (0) 3 309 17 82 of via onderstaand formulier. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.