Straatrecreatie & veiligheid

Onze producten zijn ecologisch, milieuvriendelijk, handig en ijzersterk.

Door (re)creatief bezig te zijn met rubber en onze filosofie met zo veel mogelijk mensen te delen, blijven we nieuwe producten ontwikkelen.

Nieuwe projecten

Wij zijn trots op onze filosofie en delen deze graag met zo veel mogelijk mensen. Bij Ecorub maken we er geen geheim van dat we banden recycleren. Het onderwerp wordt dan ook vaak aangesneden in werk -en privésfeer. Zo is het project van VéloArena geboren door in gesprek te gaan Cycling Vlaanderen.

 

Brainstormen tussen de rubber

Door intensieve brainstormsessies met de collega’s worden er steeds nieuwe ideeën geboren. Zo is de plantenbak ‘Jenny’ ontstaan door met de mensen te brainstormen in een kring midden in de atelier. Meestergast Eddy Taeymans  dacht aan bloem -en plantenbakken omdat deze in zijn straat allemaal stuk gereden worden. De flexibiliteit van de zijflanken zou alle energie van een aanrijding kunnen absorberen en zo ontwierpen wij samen de bloemenbak.

VéloArena
fietsparcours

Plantenbak
‘Jenny’

Recreatieve
Kabelgoten

Topcover
Play

VéloArena: obstakels fietsparcours

 

Deze producten zijn vervaardigd uit heftruckbanden en uit de flanken en hielen van vliegtuigbanden.

 

Het zijn allerlei ludieke producten die dienen om hindernissen parcours te bouwen. Deze parcours worden ingezet in scholen om de kinderen op een aparte manier te leren fietsen. Ook worden ze ingezet in leerprogramma’s en demonstraties zoals deze bij Cycling Vlaanderen.

Plantenbak ‘Jenny’

 

De meest veilige, onbreekbare, duurzame en schokabsoberende flexibele en elastische bloem-en plantenbak. Ideaal als straatvernauwing, om het verkeer af te remmen. Bodemhoogte variabel te kiezen. Lokaal vervaardigd door upcycling van vliegtuigbanden.

 

Unieke eigenschappen

belet maximaal letsels  ·  breekt niet ·  vriest niet stuk ·  beschermt voertuigen maximaal ·  herstelbaar ·  volledig circulair ·  reflectoren kleur rood-geel of wit naar keuze ·  bodem met hoogte naar keuze ·  voetstuk standaard voorzien

Kabelgoten

 

Tijdelijke bescherming van losliggende kabels. Onze kabelgoten worden vervaardigd uit gerecycleerd rubber en zijn geschikt voor tijdelijk gebruik. De goten beschermen losliggende en kwetsbare elektrische kabels, tuinslangen, darmen, buizen,… tegen het gewicht van en de slijtage door vrachtwagens, auto’s, brommers, fietsers en voetgangers. Verkrijgbaar in lengtes van 1 meter. Makkelijk aan elkaar te klikken tot lopende meters.

Topcover Play

Topcover Play is een decoratieve veilige oplossing met een groot schokabsorptievermogen. Topcover Play is bovendien zeer duurzaam door 100 % hergebruik van verwerkte heftruckbanden.

 

Topcover Play biedt dé oplossing waar klassieke rubber tegels niet gebruikt kunnen worden. Geschikt als ondergrond bij speeltuigen, kinderspeeltuinen en als randopvullingen in de tuin, op groendaken enz… De Topcover Play is uitvoerig getest en is TÜV-gecertificeerd.

Ecorub staat voor

 • upcycling voor een beter milieu
 • milieuvriendelijke productie
 • korte ketens met minder of zelfs geen afval
 • circulaire economie ipv lineaire economie
 • originele en innovatieve concepten
 • sterke en duurzame producten
 • maatschappelijke betrokkenheid (MVO/CVR)
 • People, Planet, Profit
 • efficiënte communicatie
 • investeren in een betere toekomst
 • consumptie maatschappij beperken

Vragen of interesse? Bel ons of stuur een bericht.

U kan ons bereiken op +32 (0) 3 309 17 82 of via onderstaand formulier. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.