Veiligheidsbarrière ‘Fender zuil’

Van 21 tot 23 juni 2022 vond in Utrecht RailTech Europe plaats, een beurs voor professionals uit de spoorwegindustrie uit heel Europa. Ecorub stelde er onder andere een nieuwe veiligheidsbarrière voor: de Fender zuil.

Zachte veiligheidsbarrière

De Fender zuil van Ecorub is gemaakt van gerecycleerde auto- en vliegtuigbanden en gevuld met beton. Dankzij het beton weegt de veiligheidsbarrière maar liefst 650 kg. De grote rubberen schijven zorgen dan weer voor een zachte buitenlaag met kreukelzone.

“Voor deze veiligheidsbarrière upcyclen we autobanden en banden van Boeing 737’s en Airbus 380’s. Dankzij het rubber is de zuil hard voor auto’s maar zacht voor mensen”, aldus Jean-Paul De Vos, oprichter van Ecorub.

Spoorwegen en meer

De nieuwe veiligheidsbarrière én de productiemethode om deze te maken werden speciaal ontworpen voor de RailTech Europe beurs. Dat wil echter niet zeggen dat de barrière alleen nuttig is voor de spoorwegindustrie.

De Fender zuil kan gebruikt worden op elke plaats waar auto’s afgeremd of tegengehouden moeten worden. Hierdoor is het bijvoorbeeld een ideale verkeersremmer tijdens openbare werken of evenementen. Waar de zuil ook terecht komt: de bloembak bovenaan zorgt voor de nodige decoratie.

Meer info

De reacties op onze voorstelling van dit nieuwe concept op RailTech Europe waren alvast lovend. Heb je interesse in deze veiligheidsbarrière of heb je nog vragen over onze creatieve concepten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.